Büte girince ne olur?
Başka bir deyişle, yeniden sınav ikinci bir final sınavıdır. Final sınav notunuz silinecek ve yeniden sınav notu kaydedilecektir. Dersi geçemeyen öğrenciler ve final sınavına giremeyen ve mazeretlerini kanıtlayamayan öğrenciler sınava girebilirler.
Büte hangi şartlarda girilir?
TELAFİ SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR? Ön koşulları yerine getirmesine rağmen final sınavında başarılı olamayan veya “başarısız” (FF) veya “şartlı başarılı” (DD) ve (DC) notu alan öğrenciler bu ders için telafi sınavına girebilirler.
Büt ortalamayı düşürür mü?
– Tekrar sınavından aldığınız not ortalaması, sınavdan önceki not ortalamanızdan düşük olabilir. Bu durumda tekrar sınavlarını dikkatli seçmelisiniz çünkü tekrar sınavındaki ortalamanız her zaman final notunuz olacaktır.
Büte kalırsam ne olur?
Tamamlanmış olarak kalırsa final olarak sayılır mı? Bütçe kalırsa final notu geçersizdir. Bunun nedeni final notunun önemli olmamasıdır, çünkü toplam puan final notunun yerini alır. Yani bütçe kalırsa final notu geçersizdir.
Büte girince final silinir mi?
Bütçe dolduğunda final sınavı iptal edilecektir, çünkü bütünleme sınavı aslında ikinci bir final sınavıdır.
Büt mü geçerli final mi?
Bütünleme sınavına giren öğrencinin final sınav notu geçersizdir. Ara sınav notları geçerlidir. (Ara sınav, uygulama, proje vb. notlarınız geçerlidir.)
Büt yüzde kaç etkiliyor?
(Her yanlış cevap için toplam puandan 1,25 puan düşülür.) Uzaktan eğitim derslerinde geçme notunun farklı hesaplanması nedeniyle bu kural uygulanmaz. Ara sınav sonuçlarının değerlendirmeye etkisi %30, final/tamamlama sınavının etkisi ise %70’tir.
Büt vize yerine geçer mi?
F2 ve F3 final notları olanlar telafi sınavlarına katılabilir. Telafi sınavı final sınavının yerine geçer. Bu nedenle ara notlarınız (ara dönemler ve ödevler) final notunuzu etkiler. Telafi sınavına katılmak için başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Büte not yükseltmek için girilir mi?
Not yükseltmek (DD ve DC notları için) amacıyla bütünleme sınavına giremezler.
Bütünleme sınavı kaç almalıyım?
Vize, final veya bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler, aldıkları notun %70’i 50 veya üzeri ise bu dersten başarılı sayılırlar. Yani, final veya bütünleme sınavından 71 veya üzeri bir puan alırsanız, bu dersten başarılı sayılırsınız.
Dersten geçmek için büt kaç olmalı?
Bir dersten başarılı sayılabilmek için; yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınav notunun en az 50, başarı notunun ise en az 60 olması gerekir. Uzaktan eğitim öğrencilerinin başarı notu, ara sınav notunun %20’si ile yarıyıl sonu veya bütünleme sınav notunun %80’inin toplamıdır.
İsteyen herkes büte girebilir mi?
HAYIR. Bütünleme sınavına sadece FF, DD ve DC harf notu olan öğrenciler girebilir.
Büte para ödeniyor mu?
Tam tutar kesilmiyor ama yaz okulundan para kesiliyor. Çünkü ders veriliyor.
Büt mantığı nedir?
Telafi sınavı, ara ve final sınavlarını geçemeyen öğrenciler için bir telafi fırsatıdır. Üniversitede okuyanlar önce vize sınavına, ilk sınava girerler. Sonra final sınavı gelir. Ancak bazı öğrenciler final sınavını geçemez ve dersten kalırlar.
Bütünlemeye kalmazsam ne olur?
Bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere mazeretli sınav hakkı verilmez. Bu durumda öğrenci, daha sonraki yarıyıllarda tekrar alarak dersi başarmak zorundadır.
Bütlere kalınca ne olur?
Öğrenci, başarısız olduğu veya sorumlu olduğu dersi telafi etmeme hakkına sahiptir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere mazeret sınavı hakkı verilmez. Bu durumda öğrenci, daha sonraki yarıyıllarda tekrar alarak dersi başarmak zorundadır.
Bütünleme yüzde kaç etkiler?
Sınav değerlendirmesi Uzaktan eğitim derslerinde not hesaplamalarının farklı olması nedeniyle bu kural uygulanmaz. Ara sınav sonuçlarının değerlendirmeye etkisi %30, final/telafi sınavının etkisi ise %70’tir.
Bütünleme sınavından kaç alırsam geçeriz?
Vize, final veya bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler, aldıkları notun %70’i 50 veya üzeri ise bu dersten başarılı sayılırlar. Yani, final veya bütünleme sınavından 71 veya üzeri bir puan alırsanız, bu dersten başarılı sayılırsınız.
Bütte şartlı geçme var mı?
Koşullu geçme notu da girilebilir. Kişi üniversitenin koşullu geçme notu için istediği ortalamayı yakalarsa öğrenci konseyine kabul edilmesi gerekmez. Ancak bu ortalamayı yakalayamazsa üniversiteye girerek not ortalamasını yükseltebilir.