İçeriğe geç

Kurumsal sosyal sorumluluğun temeli nedir

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Temelleri

Tanımlama

Kurumsal sosyal sorumluluk (KSS), tarafından yönetilen kurumların toplumun iyiliği için çalışmalarının genel bir ifadesidir. KSS, etik ve yasal sorumlulukların yanında, kurumların çevresel, sosyal ve ekonomik konularda sorumluluklarının farkındalığını artırmaya yönelik bir yaklaşım olarak tanımlanır.

Kurumsal Sosyal Sorumlulukun Faydaları

Kurumsal sosyal sorumluluk, kurumların çevresel, sosyal ve ekonomik konularda bu alanlara katkıda bulunmalarını sağlayarak kurumun itibarını arttırır. Ayrıca, KSS uygulamaları kurumların yerel topluluklarına ve çevresel çevreye olumlu etkileri olur. Kurumsal sosyal sorumluluk, kurumların kar marjlarını arttırmak ve daha geniş bir müşteri tabanına sahip olmak için ticari faydalar sağlayabilir.

Kurumsal Sosyal Sorumlulukun Temeli

Kurumsal sosyal sorumluluğun temeli, kurumun ekonomik, çevresel ve sosyal konulara karşı olan sorumluluğunu bilinçli olarak kabul etmesinden oluşmaktadır. Kurumlar, çevresel ve sosyal etkiyi azaltmak ve toplumsal adaleti sağlamak için davranışlarını gözden geçirmelidir. KSS, kurumların çevreye karşı sorumluluklarını kabul etmelerini ve bu sorumluluklarını yerine getirmelerini teşvik ederken, kurumların çevresel ve sosyal konularda etkili politikalar geliştirmelerini ve uygulamalarını sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir